Tolak Islam Hadhari, kembali kepada Islam sebenar - Presiden PAS

KUALA LUMPUR, 20 Feb (Hrkh) - Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata Islam Hadhari adalah satu konsep mengelirukan dan menggugat akidah umat Islam Malaysia.

Image

"Niat dan matlamat sebenar Islam Hadhari menjadi keliru sejak awal lagi. Namanya yang bermaksud Islam Bertamadun menggambarkan seolah-olah ia adalah Islam yang baharu yang lebih bertamadun daripada Islam al-Quran yang asal. Ia tambah mengelirukan kerana mempunyai rukun yang tidak sama dengan rukun Islam asal," kata Ustaz Abdul Hadi dalam satu kenyataannya semalam.

Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi telah memperkenalkan dan mempelopori satu gagasan baru kepada rakyat Malaysia sejak tahun 2003, yang dinamakan sebagai Islam Hadhari, atau dalam bahasa Melayunya Islam Bertamadun.


Islam Hadhari mempunyai rukun-rukunnya tersendiri yang baharu berjumlah 10 kesemuanya. Islam asal yang diturunkan Allah SWT melalui Rasul-Nya, Nabi Muhammad s.a.w.pula mempunyai lima rukun.


"Islam Hadhari sejak penubuhannya lebih banyak membawa kekeliruan dan masalah kepada pemahaman Islam di kalangan rakyat. Bukan sahaja mereka yang bukan Islam bertambah menjadi sangat keliru, mereka yang beragama Islam, khususnya golongan muda dan mereka yang tidak berpendidikan tinggi menjadi kelam-kabut," katanya.

Menurut Ustaz Abdul Hadi, antara perkara-perkara yang membawa kekeliruan adalah:

1. Penerusan Malaysia sebagai pusat pengeluaran arak, perjudian,dan lumba kuda terbesar di Asia Tenggara. Kegiatan-kegiatan ibu kemaksiatan ini terus berkembang dan dilesenkan oleh pentadbiran Islam Hadhari.

2. Konsert dan program hiburan yang melampau secara 'live' dan melalui media massa meningkat lebih 100 peratus sejak Islam Hadhari dilancarkan.

3. Isu murtad. Bilangan orang Islam yang mengisytiharkan keluar daripada Islam (murtad) secara rasmi meningkat dari setahun ke setahun. Setakat ini belum ada sebarang inisiatif daripada pentadbiran Islam Hadhari untuk mengekang masalah dan menjaga kemurnian akidah rakyat secara jelas. Bahkan cadangan PAS di Parlimen ditolak mentah-mentah.

Image

4. Gejala maksiat di kalangan pimpinan. Kebejatan moral yang begitu parah di kalangan pimpinan kerajaan Umno-BN sendiri, khasnya daripada mereka beragama Islam yang diketahui umum tidak menggambarkan kesungguhan di peringkat tertinggi dalam menghayati Islam Hadhari.

Ustaz Abdul Hadi berkata, cara Islam Hadhari diperkenalkan, kandungannya yang kosong, pelaksanaan yang terlalu bercelaru, sokongan kepimpinan sendiri yang tidak lebih daripada tepian bibir mulut, pertentangan secara jelas dengan syariat dan akidah Islam ajaran al-Quran, benar-benar telah mengelirukan rakyat.

Bahkan ia juga mudah membawa kepada kegelinciran akidah Islam sebenar, katanya.

"Dengan demikian, PAS dan rakyat Islam yang prihatin serta menyintai kemurnian akidah dan syariat Islam dengan tegasnya menggesa agar rakyat Malaysia seluruhnya menolak segala usaha yang membawa kepada kekeliruan dan kerosakan akidah dan kembali kepada Islam yang sebenarnya," katanya. - lanhSumber: HarakahDaily Read more!

Jelmaan Wajah Misteri Masjid Kristal


Seorang pelancong asing datang melawat Masjid Kristal di Pulau Wan Man dan merakamkan video Masjid

Kristal. Apabila beliau pulang ke hotel dan memainkan semula video yang dirakam, dia terkejut apabila

melihat imej aneh pada kubah masjid tersebut. Kenapa jadi begitu?

Masjid yang menghabiskan duit rakyat jutaan ringgit namun tidak boleh ditunaikan solat Jumaat.

Mungkin video klip ini akan menjadi satu peringatan buat kita semua dan tanda amaran buat Idris Jusoh.


Klik Sini Untuk Lihat Video KlipMenurut laman DPPKT wajah tersebut adalah wajah Jin Patrick Lim (Individu yang terlibat dalam memnolot projek di Terengganu dan penyokong kuat Islam Hadhari).


Sumber: BuletinOnline.net Read more!

Purnama mengembang di DUN Ladang

Fenomena bulan mengambang penuh berlaku di Kuala Terengganu lewat malam tadi 13hb Februari 2008.

Pemuda Pas Dun Ladang telah menawan Bulatan Ladang iaitu diantara laluan masuk utama ke Bandar Warisan Pesisir air atau Bawasir yang pastinya akan menjadi kejutan kepada rakyat Bawasir ini.

Amaran awal kepada kerajaan UMNO yang menganiaya Suwandi dan Azman dalam kes Bersih Trajedi Batu Burok. Ini adalah tanda sokongan kami terhadap Hero Terengganu.

Rata-rata penyumbang tenaga pada malam itu adalah remaja-remaja.Ini adalah satu petanda bahawa Pas sekarang telah diterima oleh semua golongan umur.

Bertepatan dengan moto PAS FOR ALL.

PAS bukan lagi parti kampung yang selalunya dikaitkan dengan kemunduran dan tidak berwawasan serta tinggal didalam tempurung atau hanya pakcik dan makcik atau atuk atau nenek.

Tiada upah lumayan…Tiada kerahan atau paksaan…hanya sukerelawan.

2008 KITE EJAS SMULA AH…KE GUANE GANUKITE

TAKBIR…!!!

Saksikan video ini..
Sumber: Tranungkite Read more!

Ku Cari Damai Abadi

Klip dibawah ku copy dari DPPKT khas untuk tontonan semua... Gunakanlah mata hati dan nikmat Allah kurniakan kepada kita dalam menilai sesuatu perkara!


P/S: "...di mana dia al Shafie, di mana dia al-Ghazali..."... ketahuilah mereka semua telah lama meninggalkan kita wahai PM ku! Tetapi ketahuilah juga olehmu akan warisan peninggalannya masih dapat dijumpai di masjid², di pusat² ilmu tanpa perlu dirimu tercari² lagi akannya... Read more!

Bersama Membangun Bersama Islam dalam PRU ke 12!

Assalamualaikum Warahmatullah hi Wabarakatuh kepada semua pembaca blog² ni, moga semuanya dalam limpahan rahmat dari-NYA sentiasa.. Amin.

Sempena mood PRU ke 12 ni, insyaAllaah blog ini akan di'update'kan dengan post² yang berkaitan PRU dan semestinya info² dari pihak Parti Islam yang kita dukungi iaitu PAS. Memandangkan banyak portal pihak² kita yang terkena demam akibat overload dalam menampung pengunjung² yang ramai dan pelbagai helah yang mungkin digunakan oleh cybertroopers anak penjajah untuk melemahkan saluran di pihak kita, maka serba sedikit diharap blogku ini menjadi saluran alternatif sekiranya kejadian tersebut berulang. Post² akanku kutip dari pelbagai sumber untuk dimuatkan kedalam blog ini, insyaAllaah.

Kepada semua pemuda pemudi, marilah sama² kita memberikan sokongan yang tak berbelah bagi kepada Tuan Guru², Ulamak², dan professional² dan semua pemimpin² dalam pakatan barisan alternatif. Sama² kita jadikan PRU ke 12 ini sebagai jihad kita menegakkan daulah Islamiah di negeri dan negara kita yang tercinta ini. Dengan Islam sahajalah kita akan maju didunia dan akhirat.... akhir kata sama² kita hayati amanat 2 Tuan Guru yang kita kasihi dalam PRU kali ini... Marilah kita bersama alim ulamak! Lawan tetap lawan, membangun pasti hanya dengan Islam! Takbir!!! 3x


Sidang media khas bersama presiden Dato Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang selepas pengumuman parlimenSidang media khas Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz selepas pengumuman pembubaran Parlimen

Read more!